28 desember 2014

Borddekking lillejulaften.

Riktig god jul alle sammen.
Håper dere alle har hatt en fin jul. Det har jeg. To bilder av borddekkingen både lille julaften og julaften siden jeg endret dekoren mellom dagene. Lillejulaften ble hvit og rød. Siden barna skulle feire julaften hos sine respektive familier feiret vi full julaften på lillejulaften. Full pakke med ribbe, riskrem, Onkel og Tante koste vi oss veldig.


En av døtrene mine gav uttrykk for at det kanskje ikke er nødvendig med to julaftener for dem, og jeg skjønner jo det. De er jo ikke barn lenger så denne tradisjonen som jeg laget da barna var små faller nok bort etterhvert. Ribbe to dager på rad er dessuten litt i meste laget for meg, for den er jo fryktelig mektig.


Stripene dere ser fra lampene kom da vi byttet ut orginalpærene. Før hadde vi et varmt lys mens vi nå har striper. Jeg synes ikke det er fint men nå er jo engang Kartell lampene litt stripete inni. Vi har faktisk skiftet to ganger med forskjellige typer pærer men det ene ble verre enn det andre.


Dukene ble lag på lag metoden. Nervøs fløyel underst, rød lang løper over og hvit organza (heter det egentlig det?) litt bølgete på toppen. Ble i alle fall en fin effekt av det. Ingenting er forøvrig nytt men hentet frem fra skuffer og skaper. Ufattelig hvor mye rart jeg har rundt om kring.

Spisestuestolene våre synger på siste verset og marerittet med å finne nye er i gang. Mareritt fordi Høvdingen og jeg er veldig uenige før vi finner noe som vi kan enes om. Noe som gjerne tar lang tid og mye krefter for ikke å snakke om diskusjoner som det kan gå en “kule varmt av”. Jeg har forelsket meg i hvite stoler som nok ikke er best å sitte lenge på. Praktiske er de heller ikke med tanke på en stor tenåringsgjeng med jeans. Som mest sannsynlig kommer til å farge litt av. Vi fant noen stoler som var veldig gode å sitte på men de var helt enkle og fryktelig kjedelige. Sukk.


Duker; Fra skuffer og skaper. Servise fra Perfect home. Bestikk;Telesølv Servietter; Kremmerhuset. Speilstjerner: Bohus for noen år siden. Glasser; Krystallglasser fra Praha og små glasser fra Søstrene Grene. Pynt fra julepynten. Roser fra Høvdingen.


I dag ligger temperaturen på rundt minus 5 grader. Det har til og med snødd litt så nå har vi et tynt snøteppe ute, nydelig. Jeg skulle ha vært med venner på geocaching tur men måtte sende Høvdingen alene da frøkna på 17 har fått skikkelig omgangssyke. Høy feber, oppkast og er helt utslått, stakkars. Jeg torde ikke reise ifra henne så jeg er fungerende sykepleier. Huff får håpe at det går raskt over.
Ha en fin dag.
Klem Eline.

4 kommentarer:

 1. HEI HEI:)
  SÅ FLOTTE BORD
  NEI STOLER ER IKKJE LETT Å FINNE..
  GODBEDRING TIL DIN DATTER<3
  KLEMMER I FLENG FRA ELI:)

  SvarSlett
 2. And she is back in business:-) Wooohooo, En riktig God Jul til deg og dine også:-) Lekkert pyntet bord forresten:-)

  SvarSlett
 3. Det var ett jättefint dukat bord Eline, så roligt att du delar med dig av detta!
  Synd att stolarna sjunger på sista versen, de är så snygga och det syns inte på bilderna att de är slitna.
  Du har det så fint hemma hos dig och vackra Rosor har du fått, dem är du väl värd!
  Hoppas att din dotter kryar på sig fort nu!
  Önskar dig en god och fin avslutning på detta året!
  KRAAAM!!!

  SvarSlett
 4. Et flott dekket bord. Det er jo koselig å kunne feire jul
  med ungene selv om de er blitt store. Men det går jo ann å
  froandre litt på menyen kanskje. Vi har feiret jul hele romjula, hehe
  Har vært på Jæren å feiret jul sammen med mine søsken.
  Og da ble det "julaften" tre ganger. Men heldigvis bare ribbe
  en gang. Ellers ble det kalkun og gryterett. En av nevøene mine,
  de yngste syns det var helt topp å kunne få feire jul to ganger.
  Litt misunnelig på oss som skulle videre å feire andre steder, hehe
  Ville nok gjerne vært med på det han også.
  Håper det ikek var veldig smittsom med datter di og at du er frsik og raaske til nyttårsfeiring.
  Ønsker deg et riktig godt og innholdsrikt nytt år :)

  SvarSlett