02 januar 2014

Julehuset.

IMG_1914IMG_1915

Familiens julehus ble laget av Fruens morfar en gang på 1940 tallet. Det har ikke gjennomgått noen makover overhodet og slik kommer det til å være. Derimot har alle nissene som bor i julehuset økt fra tid til annen. Noen er fra da fruens barn kom til mens andre har kommet til sånn etterhvert. Noen har blitt gitt som gaver mens noen har fruen kjøpt selv.

IMG_1910IMG_1911

En spesiell liten gammel nissefar kommer fra et nabohus til Høvdingens foreldre. Mest sannsynlig er nissen fra 1940 årene selv, og i fjor fikk nissen flere slektninger. På Evas Brukthandel dukket det opp noen flere nisser fra samme tidsrom og de pryder nå nissehuset. Som dere ser har nissene i nissehuset vært virkelig heldige for de har en ordentlig snørik vinter. Så noen nisser er ute på glattisen, noen rir på halmbukken mens en faktisk prøver sykkelen i snømassene. Muligens om han er treingsløve eller om det bare er ribbefettet han vil til livs, dette er litt uvisst. Smilefjes

IMG_1917IMG_1921

Ungdommene har erklært at det er ikke jul i det store huset før julehuset har kommet på plass. Nåde være fruen om hun glemmer hvor nissene pleier å stå for da blir det stor hurlumhei i heimen. Da stormer de til for å rette opp i fruens galskap, til roen igjen senker seg når nissene igjen er der de skal være. Stakkars nissene de får jo aldri bytte utsikt men slik er det her i huset.

IMG_1922

Julehusets juletre står nok ikke helt til stilen da juletreet har blitt rammet av en istid. Merkelig nok har ikke husets ungdommer protestert men fruen selv mener at et slikt “Bottle tree” kunne vært mye mer passende. Fruen fant faktisk et slikt “flaskekosttre” hos Rått og Sanselig men av en eller annen merkelig grunn fikk hun ikke somlet seg til å kjøpe et. Bedre lykke neste år!

Fruen signing off. Smilefjes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar