29 juli 2013

Sommeren 2013

IMG_3321

Hei alle sammen.

Denne deilige sommeren vi har hatt i år kommer til å varme lenge. Ordentlig sommer i Norge er virkelig det beste som finnes. I tillegg har vi hatt fire deilige uker fylt med reiser, familie, venner, hyttetur, jobbing i hagen og atter en reise. La oss begynne med starten av juli. Vi tok med oss begge settene med besteforeldre, Høvdingfuglforeldrene og Dronning fuglforeldrene samt tre av barna og min yngste datters venninne. Flyet tok oss med til den berømte byen hvor denne flotte klokken bor. Vi fordelte oss på to leiligheter i et leilighets hotell og våre fire spennende dager i denne byen kunne nå begynne.

IMG_3491

Vi bodde noen gater på opp siden av denne staselige broen. Madame Tussaud ble besøkt sammen med omtrent 10 000 andre turister. Statuen av Sherlock Holmes ble hilst på og en uendelig lang busstur i byens gater med utrolig masse å se, var morsom. Til og med et stort og flott pariserhjul fikk vi blitt med på, selv med min tøffe mor med en veldig høydeskrekk. ;)

Vi gikk på markeder, vi shoppet og vi koste oss fire hektiske dager til endes. London er bare en utrolig spennende og flott by. Yngstedatteren har allerede et stort ønske om å snart komme tilbake. Men etter fire dager var det på tide å vende nesen hjmover.

IMG_3558

Noen deilige avslappende dager hjemme før vi satte oss i bilen med fire barn og pusen Tigergutt og dro til fjells. Målet nå var en hytte på fjellet. Her slappet vi av, gikk turer og selvfølgelig en lang og flott dresin tur i  vakker Norsk natur.

Dresin er et fremkomstmiddel som går på jernbaneskinner. Dresinen ble oppfunnet på 1840-tallet av tyskeren Karl Drais. Dresin ble blant annet brukt til å inspisere jernbanelinjen. De ble også brukt til persontransport i forbindelse med gruvedrift, eksempelvis på Kongsberg. På Kongsberg ble dresinen brukt frem til siste del av 1800-tallet. Etter hvert ble dresinen brukt som underholdning. Blant annet har en «jernbanelinje» med dresiner funnes som attraksjon for barn på Tusenfryd. Den settes i bevegelse ved å tråkke på to pedaler, eller med håndkraft. Kilde Wikipedia.

På bildet er barna (Eh ungdommene.) på vei igjennom en tunell i stummende mørke. Lommelykter var selvfølgelig med. Etterhvert stoppet vi og spiste medbragt lunch før vi syklet nedover igjen. En flott tur. Flere dager til med avslapning på hytta hvor mor fikk bukt med symaskin skrekken som har vært gjeldende en stund. Ting ble sydd, klær ble reparert og et stort prosjekt som enda er under arbeid ble startet på. Det ble noen flotte dager her på Veggeli før vi vendte nesen hjemover med eldstedatteren som øvelseskjørte hele den lange veien hjem. Flinke jenta mi. ;)

Mens vi var på hytta var vi så heldig å ha arbeidsomme besteforeldre som jobbet hjemme i hagen vår. Jordhaugen som ble til da det ble gravet til vindusbrønner, ble nå jevnet utover. Diverse trær og busker ble saget ned selv om motorsagmannen var litt for ivrig og begynte på trollhasselen min, gikk det hele bra da Fru motorsagmann fikk stoppet han. Trillebår mannen og hakkefruen jobbet alle jevnt og trutt og utrettet et stort mirakel i hagen vår. Vi er så enormt takknemlige for all deres hjelp. Tusen, tusen takk!

Uken etter gikk også med til hagejobbing sammen med besteforeldre mens Fru motorsagmann hjalp meg med å jobbe videre på det store prosjektet som ble påbegynt på hytta. Til slutt inviterte vi Herr og Fru Motorsagmann, Herr Trillebår og Hakkefruen, til en koselig vin kveld på verandaen. Igjen hjertelig tusen takk for all hjelp, det betydde så mye for oss.

 

IMG_3621

Men enda var det mer igjen av ferien. Barna dro til sine andre respektive deler av familien og Høvdingen og jeg ble alene hjemme. Så vi kastet oss på en tur til varmere strøk, nemlig til Marhaba Palace i Port El Kantaoui i Tunisia. Deilige dager i sol, varme og avslapning. Temperaturen lå på rundt 32 grader og det var varmt, virkelig varmt. Men den skranglete kroppen min tinte opp og oppførte seg eksemplarisk,. Herlig.

 

IMG_3655

Torsdagen var vi med på en dagsutflukt til Kartago, Sidi Bou Said og Tunis. Det vakre bildet et tatt på en kafe i kunstnerbyen Sidi Bou Said. Vi fikk sett masse og koset oss veldig. Virkelig varmt var det den dagen men deilig allikevel. Natt til lørdag var det på tide å reise hjem etter en flott uke i Tunisia.

IMG_3659

Her sitter jeg på kafeen i Sidi Bou Said og har blitt servert moset jordbær juice, noe som var tykt som syltetøy men godt uansett.

Ha en strålende dag. ;)

Klem Eline.

6 kommentarer:

 1. Ah, herlige feriebilder :) Tenker du er godt oppladet og klar for hverdag og høst!?
  Her begynte hverdagen igjen i dag også... Eller det vil si, barnehagen begynte igjen (takk gud)!!! Hehe!

  Mannen har enda en uke ferie og altformye som skal gjøres, og jeg har jo permisjon - så går no her å tråkker og prøver å komme igang igjen...

  Ha en strålende uke kjære fugledamen!
  *klemmer*

  SvarSlett
 2. For en sommer dere har hatt.....høres jo helt fantastisk ut. Må si jeg er liiiiiiitt missunelig på turen dere har hatt til Tunisia, men er det noen som absolutt fortjener en sånn tur.....så er det jo deg;-)
  Veldig kjekt å høre at du har fått slappet godt av og at kroppen din ikke sviktet på tur.
  Ha en strålende kveld.

  Ps! Eg har det bare bra;-)

  SvarSlett
 3. For en flott sommer! Vi har kost oss vi også, både i inn- og utland. Synd vi ikke var hjemme når dere kunne komme innom. Vi må avtale å møtes snart, kanskje hos dere? Må jo se hagen, og kose oss på verandaen.

  SvarSlett
 4. Ja dere har virkelig opplevd litt av hvert i sommer.
  Flotte turer og mye godt arbeid i hagen.
  Det hjelper på ¨å ha slike minner når vinteren kommer, selv om
  minnene dessverre ikke hjelper på kroppen.
  Godt at du har hatt mange gode dager i sommer.
  ønsker deg fortsatt herlige sommerdager :)

  SvarSlett
 5. Det ser ut som att ni haft en väldigt fin sommar,söta Eline!!!
  Önskar dig fortsatta fina,varma och sköna sommardagar!!!
  KRAAAM!!!

  SvarSlett
 6. Å SÅ DEILIGE SOMMERMINNER DU HAR
  ER HELDIGVIS LITT SOMMER ENDA
  NYT DAGENE SØTE DEG
  KLEM ELI:)

  SvarSlett