19 juni 2013

En utenomjordisk mamma.

IMG_0654

Ja…. Det er sånn jeg føler meg om dagen. Det er tiden for uendelig mange skoleavslutninger og krampekos. Misforstå meg rett, skole avslutninger kan være koselige. De første 20 var jo det….. Men med 5 barn så har antallet steget og sjarmen forsvunnet for lenge siden. Jeg løper fra den ene avslutningen til den andre. Jeg har spist uendelig mange enten kalde eller brente pølser, noen ganger ikke fått spist i det hele tatt. Jeg har fryst og svettet, pratet, skravlet, vært stille og jeg har ikke minst stilt opp for mine barn, med camping stoler, bord og matkurver på slep. (Superwoman.)

IMG_0656

Det er her følelsen av å være en utenomjordisk mamma kommer inn….. Man skal jo bare elske skoleavslutninger, skal man ikke? Jeg har nå i alle fall følelsen av at alle gjør det. Selv så er jeg møkk lei hele konseptet. De siste ukene av skoleåret er et rotterace av aktiviteter, kjøring og hentinger, eksamens nerver for ungdommene, ferdigstilling av oppgaver og alle mulige andre ting som skolen dytter på oss foreldre og barna våre. For ikke å snakke om alt av turer og utflukter som skal klemmes inn i samme tidspunkt. Hvis du nå tenker at det er jo bare barna som har det slitsomt, så glem det. Som mor er det forventet at man er et orakel med en utømmelig kilde av informasjon. (Hurra for Google.) Hadde ikke klart meg uten. Selvfølgelig er jeg barnas og skolens ubetalte taxi sjåfør. Dessuten er jeg en beundrings verdig personal shopper, og har alltid alt riktig og ikke minst passende utstyr innkjøpt til en hver tid. Det inkluderer naturligvis, alltid, grillpølser til grilling, kaker ved behov, støvler, gymsko, regntøy, hansker, vintertøy, ski, skøyter, akebrett, sykkel og alt annet som barna måtte trenge selv når de har glemt å levere meg lappene som forteller meg om dette i god tid…. Neppe.

IMG_0659

Nå vet jeg jo at normalt sett så er man to foreldre om å dele på dette ansvaret men hvis ikke jeg kommer på avslutninger så kommer ingen, og det har jeg ikke samvittighet til. Nå er jeg heldigvis så heldig at jeg har en fantastisk samboer som stiller opp for både sine barn og mine. Jeg skjønner også at med feks to barn så blir det mye mindre. Men slik har ikke vi det med nå 4 av 5 barn under utdanning/ ungdomsskole/ barneskole. Jeg GLEDER meg virkelig til skoleferie. ( Alien Mamma.) ;P

IMG_0660

“Frustrert utenomjordisk mamma trekker pusten og blir igjen rolige og harmoniske super mamma.”

Det var godt å få ut litt frustrasjon. Innlegget har trengt seg på mer og mer påtrengende de siste ukene og nå måtte det bare ut. Håper dere overlever dette.

IMG_0663

Bildene i dagens frustrasjons innlegg er fra brettet i stuen. Tusen takk til Fuglemorforeldrene for lånet av den vakre karaffelen. Den ble prikken over i en. ;)

Nå må jeg fyke, middag må lages, en sønn må hentes etter øytur før yngstedatters avslutnings seremoni på ungdomsskolen.

Utenomjordiskmamma… Over og ut.

PS. Besøker bloggene dere i kveld. Smilefjes som blunker

5 kommentarer:

 1. Først må jeg si at du hadde noen flotte ting på
  det brettet ditt. Godt å ha noe fint å hvile
  øynene på når du har tid til å settet deg ned ei
  lita stund.
  Har selv "bare" to unger. men med avsluttninger
  i skole, barnehage(der jobbet jeg), speider,
  evt andre aktiviteter, så var det mer enn nok syns jeg. Forstår egentlig ikke at det er så
  viktig å ha det hvert år. Kunne en ikke bare hatt det etter siste år i barnehage, barneskole og ungdomsskole?
  Skal vi prøve å få til det som besteforeldre kanskje???
  Jaja, håper du klarer deg ganske bra gjennom alle disse forskjellige avslutningene.
  Og nyter en riktig god skoleferie
  Selv med "bare" to unger syns jeg også det var godt med skoleferie.
  Slippe å mase de opp om morgenen, og passe på
  alle beskjeder og at alle lekser var gjort.
  Dine begynner vel og å bli ganske store så du
  har roligere tider i vente.
  Ønsker deg ei fortsatt god?? uke :)

  SvarSlett
 2. Du er virkelig super mamma du. Jeg kan kun forestille meg hvor mye mas det kan bli med 5 barn, selv har jeg bare en og synes det blir mye til tider.

  Brettet ditt med nips på var rett og slett nydelig, måten du har satt det sammen på passet utrolig bra til hverandre.

  Stå på super mamma :)
  Ønsker deg en fortsatt fin uke :)
  klem

  SvarSlett
 3. Den frustrasjonen MÅTTE bare ut, og den er fullt berettiget :-) Selv er jeg over den tiden, og jeg har bare hatt to å følge opp så det har nok vært litt mindre pes for min del. Regner med at det kanskje blir ny runde når barnebarna begynner på skolen, men da er det jo bare kos.
  Du får trekke pusten og telle deg gjennom det :-)
  Lykke til!

  SvarSlett
 4. Klart det blir mye jobb for supermamma med så mange avslutninger på en kort periode. Håper ungene koser seg, de har jo bare en avslutning. :-). Nå blir det deilig med sommerferie!

  SvarSlett
 5. Du får jo det å være en supermom til høres ganske så morsomt ut......du beskriver det også så bra at jeg faktisk ser deg for meg, der du kaster supermomkappen over den ene skuldra og fører den ene armen opp
  ..med sikte for skolen og dens neste "AKTIVITET"

  :-) Flinke Eline, godt det er ferie nå.

  Damtataraaaaa....suuuuuper mom....over and out from an another supermom....
  Ps! Pass deg for kryptoniten:-) den tar energien din har jeg hørt.

  SvarSlett