03 august 2012

Vaniljecupcakes med kremfløyelstopping.

 Hei alle sammen ;) Takk for tips og kommentarer på mitt forrige innlegg. Jeg bakte igjen cupcakes og forsøkte å bytte ut halvparten av sukkeret med canderel. Jeg brukte også en annen oppskrift som jeg har bakt før og vi har vært fornøyde med. (Vi er selvfølgelig barna, alle fem, det er de som er ekspertene. )

 Oppskriften på vaniljecupcakes med kremfløyelstopping:

2 egg
1 dl sukker og 1 dl canderel ( vanlig 2 dl sukker)
125 g smør
1 dl lettmelk
3 dl speltmel ( oppskriften sier hvetemel.)
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker ( Jeg bruker det i den svarte boksen som kjøpes på Meny.)
0,5 ts vaniljeessens

Glasur:
100 g mykt smør
300 g melis (jeg undrer på om man kan bruke canderel her? Mulig jeg tester det nestegang.)
1 ts vaniljeessens
2 ss matfløte (Den vanlige oppskriften sier kremfløte.)
Rød og blå konditorfarge. (Jeg har de nye typene som jeg har kjøpt på Meny. Gir så flott farge.)

1. Sett stekeovnen på 190 grader.
2. Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret, bland inn melken, og hell det over i eggedosisen. Sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og vaniljeessens.
3. Hell røren over i muffinsformer. (oppskriften gir ca 12 i store former og mellom 15-20 i små.)
Sett de inn i ovnen.
4. La muffinsene steke i 10-12 minutter. Stikk gjerne en gaffel i muffinsene for å sjekke at de er gjennomstekte.
 Glasur:
Bland melisen i det myke smøret med en håndmikser, og visp til det blir luftig og hvitt. Tilsett vaniljeessensen og kremfløte, og pisk grundig. Tilsett konditorfarge til du oppnår nyanse på glasuren.
(En kremsprøyte fungerer fint å bruke til glasuren hvis den ikke er for hard.)

La muffinsene kjøle seg ned før du legger på glasuren.

 Som dere kan se av bildene ble det cupcakes på oss denne gangen. Deigen ble luftig og fin. Når jeg bruker speltmel sikter jeg det alltid inn for det har en tendens til å være klumpete.
Bytte av både mel, canderel og matfløte fungerte helt flott. Resultatet ble sunnere cupcakes.

 Eldste datteren min satte i gang med pyntingen før jeg fikk sukk for meg, så hun syntes at dette var moro. Koselig ;)
 Pynten besto i alt fra hvit sjokolade, snøfnugg, perler, strøssel og dinosaurer. Alt av den spiselige sorten, selvfølgelig.

Etter middag kunne vi kose oss med disse deilige kakene ;) Det gikk til og med greit å bruke silikon formene. Sistgang vi prøvde de satt halve muffinsen igjen i formen. Det gikk mye bedre denne gangen.
Blåfargen ble litt vel blå for min smak men barna likte de, så det var alt greit ;)

Ha en flott dag dere ;)
Hilsen Eline.

10 kommentarer:

  1. Dette ser kjempegodt ut. Må kanskje forte meg å få gjort ferdig soverommet så jeg kan gå ned å bake litt.
    Ønsker deg ei herlig helg :)

    SvarSlett
  2. Godt de ble så vellykket denne gangen. De så kjempegode ut. Flott pyntet. Masse farger og barn blir aldri feil.

    SvarSlett
  3. Den flotte toppingen da!! Bra de ble gode med halvert mengde canderel. Synes forøvrig det generelt er vanskelig å lage cupcakes som jeg synes er gode og saftige nok.Skal bake litt senere i dag jeg også, blir nok marengsbunn med hjemmelaget is oppå og topping med nyplukkede bringebær. Elsker bringebærsmaken! Ha en koselig dag videre =)

    SvarSlett
  4. Ser lekre ut! Så smart med halvert sukkermengde og innsparing der man kan :)

    Liker innstillingen din! Jeg er sikker på at positiviteten hjelper deg i hverdagen.. Men, det er allikevel lov å si fra når ikke er på topp..
    Viktig å lage fest i hverdagen, når man har energi til det. Sånne små kosestunder er gull verdt!

    PS! Ja, putene har jeg lagd selv :)

    Stor varm klem fra Tove

    SvarSlett
  5. Ååååh, det er så gøy å lage, og det blir så flott, men det eeeeer så søtt! :P

    Blir vel å lage noen slike til bursdags-jente-samlingen min neste helg tenker jeg...

    Ha en strålende helg fuglefrøken!
    Jeg "blir kvitt" de siste gjestene i morgen, så da blir det Viiiiiin :D

    *klemmer*

    SvarSlett
  6. Så flotte dei vart :) Ser veldig gode ut :) Ja, kan tenke meg at barna storkosa seg! :) Pynting er jo kjekkast! hehe :) Eit lite tips viss du tenker på bær i muffinsen. IKKJE ta i frosne bær.. eg trur dei vil gjere heile muffinsen alt for tung (blir tyngre når bæra smelta..) hehe ;) Så det veit eg til neste gang gitt ;)
    Ha ei super helg :) Godklem

    SvarSlett
  7. Nam..dette så godt ut, og så lekre de var!

    Ønsker deg en herlig helg.

    Klem fra meg.

    SvarSlett
  8. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Elin.
      Takk for koselig forespørsel. Jeg synes dette høres morsomt ut så jeg har nå lagt til bloggen min på Alleoppskrifter.

      Hilsen Eline. ;)

      Slett
  9. Tusen hjertlig for en god oppskrift 😊 hadde selskap i går og alle slukte cupcakesen eg lagte 😁 hilsen Solveig

    SvarSlett